Entreprenørskap – studiet for deg som er kreativ og nytenkende

Er du en av de som liker å utvikle idéer fra grunnen av, eller kanskje sitter inne med en slagplan som virkelig kunne innovert et eksisterende firma? Da bør du se nærmere på det å studere entreprenørskap. Dette er en utdannelse som vil gi deg en innføring i de viktige verktøyene du trenger for å starte din helt egen bedrift, eller innovere et eksisterende firma. Entreprenørskap er en spennende prosess hvor du alene, eller i samarbeid med andre, utvikler og etablerer en idé til en ny forretningsmessig virksomhet.

Dette vil du lære på entreprenørskapslinjen

En bachelor i entreprenørskap vil lære deg hovedtrekkene som gjelder innenfor dette yrket, nemlig nytenkning, kreativitet og ikke minst hvordan dine konsepter kan bli gjennomført. Det hele starter med en idé og her gjelder det å ta i bruke dine kreative evner. Deretter er det mange steg som må fullføres, blant annet trenger du en realistisk markedsvurdering, kunnskap om hvordan du skal prestere deg selv og idéen, og ikke minst hvordan du bygger strukturer i en bedrift. Dette studiet kan realisere din bedrifts idé og gi deg et solid grunnlag for å ta del i produktutvikling og forretningskonsepter.

Entreprenørskap gir deg en sikker plass på jobbmarkedet

Mange legger stor vekt på arbeidsmulighetene et studie vil kunne tilby, før de bestemmer seg for hva de ønsker å studere. Kompetansen du får fra et entreprenørskap-studiet blir stadig mer etterspurt i det norske næringslivet. Dette er fordi en entreprenørskap-student vil kunne forstå sammenhengen mellom behovet til kundene og muligheter i en egen bedrift. Du vil også kunne se nyskapende potensiale i eksisterende bedrifter og offentlige organisasjoner. Mange studenter synes det er spesielt spennende å lære om forretningsutvikling samt produktutvikling. Her gjelder det å være både kreativ, smart og nytenkende – ferdigheter med stor etterspørsel i arbeidslivet.

Dette vil du jobbe med på studiet og i arbeidslivet

Gjennom studiet vil du jobbe med såkalte «case-studier», dette er tidligere problemstillinger reelle bedrifter har hatt. I tillegg blir det lagt stor vekt på idéutvikling, og du får muligheten til å starte din egen studentbedrift – denne erfaringen er gull verdt. Jobbmulighetene er mange etter endt studietid. Kanskje du vil jobbe videre med studentbedriften eller lage din egen start-up? Hva med å bli en bedriftskonsulent hvor du kan rådgi bedrifter med den kunnskapen du har. Mange studenter velger å gå inn i produkt- og tjenesteutvikling, her får de være med på å skape nye idéer.

Her kan du studere entreprenørskap

Listen over universiteter og høgskoler som tilbyr en bachelor i entreprenørskap er lang. Ønsker du å ta rene entreprenørskapsstudier, kan BI være et godt valg. Kanskje du heller ønsker å kombinere entreprenørskap med et annet spennende studie, som innovasjon eller prosjektledelse? Valgmulighetene er mange og du kan dra både nord, sør, vest og til innlandet for å realisere din studiedrøm. Søk deg gjerne rundt på nettet etter informasjon om de ulike lærestedene, og se gjerne etter artikler fra tidligere studenter hvor de snakker om sine erfaringer med studiet og skolen.

Oppsummering

Entreprenørskap er et spennende studie, og uansett om du tar en bachelor eller master vil dette gi deg mange jobbmuligheter og en etterspurt utdannelse. Entreprenørskap handler ikke bare om å være kreativ og komme på idéer, det handler om alle de grunnleggende ferdighetene du trenger for å realisere idéene dine. Dette vil et entreprenørskaps-studie gi deg – den solide kunnskapen du trenger for å lykkes i næringslivet. Du kan velge fritt hvor i Norge du ønsker å ta studiet. En hel verden av innovasjon, nytenkning og samarbeid venter på deg – lykke til med studietiden!