Hvem er Voi?

Voi er et ungt, dynamisk og spennende skandinavisk selskap som ble grunnlagt i 2018. De har satset knallhardt på det de kaller «micro mobility», som betyr at de leier ut sykler og elektriske sparkesykler i storbyene. Ved å bruke innovative løsninger forsøker Voi å tilpasse seg lokale behov for miljøvennlig transport, noe som har gjort dem svært populære i Oslo. Norges hovedstad har ambisjoner om å gjøre sentrum bilfritt, og større bruk av sykler og elektriske sparkesykler kan være et skritt på veien mot å realisere dette målet.

Voi vokser!

Selv om Voi er et relativt nystartet selskap, så har de store ambisjoner, og de vokser raskt! Firmaet har allerede mer enn 350 ansatte i flere land, og finnes i dag over store deler av Europa. Til sammen har sparkesyklene som er utleid gjennom Voi allerede kjørt mer enn 5 000 000 km, noe som tilsvarer 100 runder rundt jordkloden. Hvis elsykkelfarerne hadde kjørt bil i stedet for scooter, så ville disse bilene ha sluppet ut 900 000 tonn CO2. At elsparkesykkel både er et effektivt og miljøvennlig fremkomstmiddel er det derfor ingen tvil om.

Hvordan bruke Voi?

Som med det meste annet som et nytt og spennende i dag, så starter Voi-eventyret med at du laster ned en app. I appen kan du deretter finne ut hvor det står en ledig elsparkesykkel, og lokalisere denne. Når du står ved siden av den kan du låse den opp i appen. Alt du trenger å gjøre når scooteren er låst opp er å kickstarte den i gang, og så kan du kjøre av gårde som om du aldri har gjort noe annet. Kjør pent – gjerne i sykkelfeltene der hvor de finnes.

Elsparkesykler i Norge

Det er ikke lenge siden de røde elsparkesyklene gjorde sitt inntog i Oslo, men de har allerede i dag rukket å bli enormt populære. I hovedstaden konkurrerer Voi mot flere andre utleieselskaper, som for eksempel tyske Tier. Begge disse selskapene har allerede etablert seg i andre storbyer. Samtidig er det flere andre utleiefirmaer som har planer om å ta opp kampen mot de etablerte aktørene, noe som betyr at du i årene som kommer garantert vil få se enda flere elsparkesykler både i Oslo og andre norske byer.

Kritikk av elsparkesykler

Voi har tidligere satt ut elektriske sparkesykler i København, og både her, og i andre storbyer som New York, har de elektriske sparkesyklene skapt debatt. Selv om elsparkesyklene har en toppfart på 20 kilometer i timen, så har det i flere byer skjedd alvorlige ulykker hvor sparkesyklene har vært involvert. Ikke alle som kjører syklene viser like mye hensyn til andre trafikanter, noe som kan være skremmende for både fotgjengere og bilister. Det er også et problem at folk setter fra seg sparkesyklene på steder hvor de står i veien for blinde og svaksynte.

Er elsparkesykler framtiden?

Allerede i dag er det hundrevis av elektriske sparkesykler fra forskjellige utleieselskaper plassert rundt omkring i Oslo, og det er ingenting som tyder på at den økende populariteten vil avta. Biler tar opp ekstremt mye plass i bykjernen, og med det grønne skiftet som nå er i ferd med å utspille seg, så vil bruken av alternative transportmidler fortsette å øke. Det er selvfølgelig ikke alltid det vil være funksjonelt å bruke en sparkesykkel, men at disse morsomme tohjulingene har kommet for å bli er det likevel ingen tvil om.