Seagarden AS

Seagarden AS er en næringsmiddelprodusent av 100 % naturlige ingredienser fra fisk, og er den eneste produsenten av marint kollagen i Skandinavia. Her brukes det kun rene råstoffer fra fisk fanget i det krystallklare vannet i Nord-Atlanteren, og selskapet er nøye på å utelukkende bedrive bærekraftig fiske. De vet at grensene for bærekraftig fiske er nådd flere steder i verden, og derfor er de fleste produktene deres MSC-sertifiserte, hvilket garanterer at de kommer fra bærekraftig fiske. Seagarden verdsetter høy kvalitet når det kommer til kosttilskudd fra fisk, og produktene deres inneholder nødvendige næringsstoffer og gir helsefordeler.

Fokus på innovasjon

Seagarden har hovedkontor i Avaldsnes på Karmøy, og har dessuten fabrikker på Senjahopen og i Tromsø. Dette er områder med lange tradisjoner for fiske, og i tillegg til å nyte godt av det disse stedene har å by på når det kommer til dette, fokuserer Seagarden på innovasjon og ingrediensutvikling. Ellers samarbeider selskapet med ulike universiteter og høyskoler i landet, blant andre NTNU og Universitetet i Nord-Norge, om utviklingen innen fiskerinæringen. Seagardens påstander om bærekraftig fiske og andre miljøvennlige tiltak kan underbygges av omfattende studier som har blitt gjort.

Ernæring og jodmangel

Seagarden selger produkter som gir ernæring fra fisk, hvorav mange av dem er rike på jod. Jordsmonnet i Norge har aldri vært rikt på jod, og selv om vi i dag har lettere tilgang til alle slags produkter som har vært vanskelige å oppdrive naturlig, anslås det at det fremdeles kan være jodmangel på gang. De som av forskjellige grunner har lite fisk, meieriprodukter og melk som en del av kosten sin får som regel for lite jod i seg, og bør kanskje overveie om kosttilskudd av typen som Seagarden produserer bør investeres i.

Ingredienser i Seagardens fisketilskudd

Seagarden byr på gode kosttilskudd ment for daglig inntak. Foruten jod er fisketilskuddene deres rike på kalsium og fosfor, som hjelper deg med å vedlikeholde energiomsetningen. Ellers får du tilført vitamin B12, selen, proteiner og omega 3 av produktene fra Seagarden. Øvrige stoffer du vil finne verdier av er: vitamin D, magnesium, jern, mangan, kalium og vitamin A, B2 og E. Tilskuddene fra Seagarden er spesielt gode alternativer for laktoseintolerante og de som ikke drikker melk eller inntar meieriprodukter. Husk at disse tilskuddene ikke er ment for å erstatte måltider.

Hva er kollagen?

Kollagen blir gjerne betegnet som «limet» som holder sammen det maskineriet som er kroppen vår. Dette proteinet gir elastisitet, styrke og fleksibilitet til ledd, bein og hud. Kollagen hjelper deg med å holde huden smidig og ung. Hos Seagarden er kollagenet utvunnet fra torskeskinn, og faller under kategorien type 1 kollagen. Sammen med type 2 kollagen er type 1 den vanligste kollagen-typen, og finnes overalt i kroppen, bortsett fra i bruskvevet. Det mest av kollagen i kroppen vår er type 1. Hydrolysert type 1 kan fås i tilskudd fra Seagarden.

Abonner på Seagardens kosttilskudd

Skulle det være av interesse, er det mulig å abonnere på Seagardens produkter. Slik får du kosttilskuddene levert til dine postkasse en gang i måneden. Et abonnement hos Seagarden er uten bindingstid, og kan sies opp når som helst. Det kan tilpasses etter dine behov, og leveranser kan enkelt fremskyndes eller utsettes. I bestillingsmodulen krysser du av for ønsket antall flasker per leveranse, og det er mulig å få flere per sending. Ellers kan flere av Seagardens produkter fås på Apotek 1, Sunkost og Røtters tre avdelinger i Oslo.