Shifter – En nettavis for aktuell teknologi

Etter hvert som tiden går, er det en selvfølgelighet at det til stadighet vil oppstå ny teknologi. Og for at denne innovative utviklingen skal kunne gå sin gang er det viktig at selve offentligheten også holdes oppdatert på hva det er som skjer innen denne viktige sektoren. Det er ingen tvil om at teknologi kan være et særdeles forvirrende emne, og det kan til tider være veldig vanskelig å følge med på alle utviklingene som finner sted innen denne enorme industrien. Det er ofte av denne grunn at vi har en tendens til å falle tilbake på nyhetsaggregator som kan hjelpe oss når det gjelder det å skulle holde følge med all utviklingen som finner sted innen feltet. Vi er derfor heldige som kan nyte godt av aggregater slik som Shifter. Shifter er nemlig en moderne nettavis som fokuserer på å informere allmennheten om hva det er som skjer innen teknologiens verden. Takket være sider som Shifter blir det lettere for hvem som helst å skulle følge med på utviklingen som finner sted innen nettopp denne utrolig store industrien.

Hva er Shifter?

Shifter er en uavhengig nettavis som har som mål å skulle holde det norske folk oppdatert på nettopp hva det er som skjer innen teknologiens verden. Dette er åpenbart ingen smal sak, men Shifter gjør likevel en særdeles god innsats når det gjelder det å skulle gjøre emnet forståelig. Shifter ønsker å dekke alt innen bransjen – enten det gjelder små selskaper som nettopp har startet opp, eller større bedrifter som har vært aktuelle i lengre tider. Shifter har nemlig en slags visjon, hvor det er aktuelt å skulle kunne dekke alt som fins av utfordringer, ideer, mennesker, og særdeles mye annet. Selve selskapet ble dannet av to norske journalister – Lucas H. Weldeghebriel og Per-Ivar Nikolaisen. Om det skulle noen som helst tvil, er det definitivt slik at vi er i gode hender – førstnevnte er nemlig en veteran fra Aftenposten og VG, mens sistnevnte har en fortid fra Bistandsaktuelt, Dagens Næringsliv, Teknisk Ukeblad, og Aftenposten. Sammen har disse to innovatørene gått sammen om å skulle skape et moderne nyhetsaggregator, som dekker en lang rekke ulike emner, enten det gjelder:

  • Internasjonal teknologi
  • Lokal innovasjon
  • Muligheter for fremtidig innovasjon

Det er ingen tvil om at Shifter hjelper til med det å gjøre en særdeles viktig jobb innen moderne journalisme. Teknologi er en sentral del av hverdagen til oss alle her i den moderne verden, og det er viktig at vi holder oss oppdatert på hva enn det måtte være. Til tross for alt dette, er det viktig at vi holder følge med et knippe regler som gjør det mulig for oss å være sikre på at pressen ikke forfører oss med falsk informasjon. Heldigvis kan vi være sikre på at dette ikke er tilfellet når det gjelder Shifter – Shifter har nemlig forpliktet seg til å skulle følge alle regler og prinsipper som står oppført i Vær Varsom-plakatens regler for god skikk når det gjelder pressen. Dette medfører da altså at ingen informasjon eller kilder skal bli behandlet på urettferdig vis. Vær Varsom-plakaten omhandler nemlig en rekke etiske normer som det antas at pressen skal følge, slik at vi unngår uetisk bruk av pressens særdeles omfattende medium. Vær Varsom-plakaten omfatter derfor en rekke forskjellige, viktige emner, slik som:

  • Rollen pressen spiller i samfunnet
  • Journalistisk atferd
  • Regler for publisering